Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλίες για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χριστουγεννιάτικες δράσεις για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες


Σημαντική βοήθεια για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που στηρίζουν η Κοινωνική Συνεταιριστική "ΔΡΑΣΗ" και η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, αποτέλεσαν τα είδη που συγκέντρωσαν τα Χριστούγεννα οι εργαζόμενοι των εταιρειών Citibank και Mellon Technologies. Παράλληλα, το Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ διέθεσε δωροεπιταγή και η Kraft Foods Hellas προϊόντα της για τους εξυπηρετούμενους, ενώ ο Δήμος Ηλιούπολης στήριξε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους δημότες που βρίσκονται σε ανάγκη, διανέμοντας δωρεάν προϊόντα σε άπορους αλλά και δωροεπιταγές σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης της εταιρείας, οι εργαζόμενοι της Citibank διοργάνωσαν μία καμπάνια για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Έτσι, οι εργαζόμενοι απόλαυσαν την γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά δεν ξέχασαν και τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Μία τσάντα με τρόφιμα, μία συμβολική κίνηση από τον καθένα, που όμως έδωσε μεγάλη ανακούφιση στους συμπολίτες μας και τη δυνατότητα να περάσουν όμορφα τις γιορτινές ημέρες μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους. Με την ίδια σκέψη, οι εργαζόμενοι της Mellon Technologies στον ειδικό χώρο που είχε οριστεί στα γραφεία της εταιρείας συγκέντρωσαν τρόφιμα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν διανεμήθηκαν στις περίπου 70 άπορες οικογένειες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης και στα δύο Οικοτροφεία της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», τα οποία φιλοξενούν μέσω του προγράμματος «Ψυχαργώς» 25 ενήλικα άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα.

Ουσιαστική ήταν επίσης η βοήθεια που παρείχε η εταιρεία KRAFT Foods που διέθεσε προϊόντα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηλιούπολης και των Οικοτροφείων της ΕΔΡΑΣ και ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ που διέθεσε μία δωροεπιταγή των 100€ για τους οικονομικά αδύναμους.

Στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στις γιορτές εντάσσεται και η αξιόλογη προσπάθεια του Δήμου Ηλιούπολης, που διένειμε ένα πακέτο από 31 προϊόντα (τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης) σε άπορα άτομα που στερούνται των βασικών ειδών διαβίωσης (ηλικιωμένοι, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνοι, ΑμεΑ). Οι ωφελούμενοι ήταν κάτοχοι της κόκκινης κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου που λειτουργεί σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική «ΔΡΑΣΗ» και την «ΕΔΡΑ». Συμπληρωματικά, για τα άτομα που εμφανίζουν χαμηλά εισοδήματα ο Δήμος διένειμε 30 δωροεπιταγές των 150€.

Η "ΔΡΑΣΗ" θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συνεισέφεραν με τις παραπάνω ενέργειες, προσφέροντας ανακούφιση τις γιορτινές ημέρες σε ανθρώπους που το χρειάζονταν. Οι προσπάθειες αυτές δίνουν ένα θετικό μήνυμα ελπίδας, ότι στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες η κοινωνική αλληλεγγύη παραμένει ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο για την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: